Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med soya och ingefära

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ytterligare en av mina favoriter hämtade från menyn på våran favorit Kinakrog i Eskilstuna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med marinaden. Strimla eller riv ingefäran, purjolök och vitlök. Rör ihop alla ingredienser till marinaden och låt laxen marineras i ca 2 tim i kylskåpet. Vänd ett par gånger under tiden.
  2. Tag upp laxen ur marinaden och torka av den med hushållspapper. Spar marinaden.
  3. Stek laxkotletterna ca 3 min per sida (om du väljer en hel laxsida så låt den stå i ugnen i ca 15-20 min 225 grader).
  4. Blanda marinad, farinsocker och vatten i en kastrull och koka ihop till en sås.
  5. Lägg laxen på ett serveringsfat och häll över såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.