Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med sushiris och sötsur asiatisk sås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Lax med sushiris och sötsur sås tar dig till Asien på ett kick. Ät gärna med pinnar och doppa lax och ris i såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Halstra laxen i en stekpanna på medelvärme 4-5 minuter på ena sidan, vänd och stek andra sidan 1 minut. Laxen ska precis bli ogenomskinlig och tillagad i mitten.
  3. Lägg över laxen på en stor bit folie och gör ett luftigt och tätt inslaget paket så att den hålls varm.
  4. Skala och riv vitlöksklyftorna. Finhacka chilifrukterna. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål.
  5. Ställ fram den på bordet att serveras till laxen och det kokta riset. Öppna foliepaketet och lägg laxen på ett fat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.