Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med svamp och dragon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Överraska familjen eller vännerna med den här raffinerade fiskrätten, som är både snabb och enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Ansa champinjonerna och skiva dem. Smält matfettet i en fettsnål gryta med höga kanter. Fräs löken hastigt och tillsätt champinjonerna. Fräs 5 minuter på hög värme. Skaka grytan då och då. Krydda med salt och peppar.
  2. Skölj den färska dragonen, knip av och finhacka bladen, spara några till uppläggningen. Låt vinet koka samman med champinjonerna och tillsätt fiskfonden. Lägg i dragonen och låt småputtra ytterligare 5 minuter.
  3. Skölj av laxen försiktigt och torka den. Droppa över citronsaft, krydda på båda sidor med salt och peppar och lägg laxen ovanpå champinjonerna. Lägg locket på grytan och låt fisken sjuda färdigt på låg värme, ca 8 minuter.
  4. Ta upp lax och champinjoner ur grytan med en hålslev. Håll varmt. Rör ner crème fraiche i grytan och koka såsen lätt krämig. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Lägg upp på tallrik och garnera. Servera rätten med t.ex. kokt vildris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.