Överraska familjen eller vännerna med den här raffinerade fiskrätten, som är både snabb och enkel att göra.
Instruktioner
- Skala och finhacka schalottenlöken. Ansa champinjonerna och skiva dem. Smält matfettet i en fettsnål gryta med höga kanter. Fräs löken hastigt och tillsätt champinjonerna. Fräs 5 minuter på hög värme. Skaka grytan då och då. Krydda med salt och peppar.
- Skölj den färska dragonen, knip av och finhacka bladen, spara några till uppläggningen. Låt vinet koka samman med champinjonerna och tillsätt fiskfonden. Lägg i dragonen och låt småputtra ytterligare 5 minuter.
- Skölj av laxen försiktigt och torka den. Droppa över citronsaft, krydda på båda sidor med salt och peppar och lägg laxen ovanpå champinjonerna. Lägg locket på grytan och låt fisken sjuda färdigt på låg värme, ca 8 minuter.
- Ta upp lax och champinjoner ur grytan med en hålslev. Håll varmt. Rör ner crème fraiche i grytan och koka såsen lätt krämig. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Lägg upp på tallrik och garnera. Servera rätten med t.ex. kokt vildris.
Publicerat den
25 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar