Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med teriyakisås och nudlar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den salta och sötsyrliga teriyakisåsen är hela hemligheten med den här laxrätten. Köp gärna lite grövre nudlar som ger mer smak än vanliga snabbvarianten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en eldfast form med oljan.
  2. Dela laxen i fyra bitar och lägg i formen. Blanda till marinaden och häll den över laxen. Ställ i kylen i ca 1 timme, ös på marinaden då och då.
  3. Ta ut formen minst 1 timme innan den sätts in i ugnen. Annars kan formen spricka och fisken släpper vätska och blir torr. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter eller tills fisken känns klar.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Strö pumpakärnor och örtkryddor över fisken och servera med nudlarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.