Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax och avokado med löjroms- och pepparrotssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Förrätten som serverades på Nobelfesten 1969! Tar lite tid att laga men är värd all möda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till såsen, utom löjrommen. Den skall blandas i strax före serveringen.
  2. Dela, skala och kärna ur avokadorna. Skär hälften av avokadoköttet i tärningar. Skär fetaosten i tärningar. Skala och hacka rödlöken, spara några bitar till garnering. Hacka hälften av laxen. Blanda ihop allt det skurna.
  3. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen och rör ihop den med hackblandningen. Skär resten av avokadorna i 18 tunna klyftor.
  4. Fördela hacket i mitten på sex tallrikar. Lägg lax- och avokadoskivor runt om. Ringla såsen över. Garnera med rödlöken.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annablomqvist 3 april 2012

    Later trevligt - tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.