En vacker och festlig förrätt med lax och räkor. Rätten kan förberedas i god tid och förvaras i kylen
Instruktioner
- Skålla tomaterna genom att doppa dem snabbt i kokhett vatten, skala och skär dem i små tärningar (ca 5 mm).
Skala, kärna ur avokadon och skär köttet i samma storlek som tomaterna.
- Blanda avakado- och tomatköttet med citronsaft, olivolja, salt och peppar. Låt stå och dra. Skär laxen i 1 cm stora tärningar.
- Örtdressing:
Mixa oljan med finhackade örter och smaka av med salt, peppar och citron.
- Fyll fyra runda kakmått , ca 4-5 cm i diameter, med avokadoröran. Tryck till och lägg sedan på laxen. Garnera med räk- eller kräftskjärtar, dill, sallat, cocktailtomater och örtdressing.
- Har man inga kakmått kan man göra timbaler i plastmuggar. Börja då med laxen och lägg på därefter avokadoröran. Stjälp upp och garnera.
Publicerat den
28 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar