Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax- och broccolipaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Snabb och lättlagad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250grader.
  2. Blanda smör mjöl och vatten noga, gärna i matberedare. tryck sedan ut degen i pajformen och ställ svalt.
  3. Skär de tinade laxbitarna i tärningar och stek dessa i smörolja(ta rätt mycket) tills dess att de har fått fin färg, krydda med salt och citronpeppar. Ta rejält med citronpeppar om du gillar lite styrka i maten. Sist pressar du i vitlöken. Ställ stekpannan åt sidan, men låt laxen ligga kvar i. Blanda broccolin och de gula morötterna(kom ihåg att tina dessa frysta godsaker lite innan, annars blir pajen blöt) med paprikan och persiljan. Tillsätt sedan laxen i blandningen, låt även smöroljan som ligger kvar i pannan hänga med. Ställ åt sidan.
  4. Vispa lätt ihop ägg, mjölk och grädde. Tillsätt sedan kryddor och sist osten.
  5. Ta nu fram skalet ur kylen och häll i fyllningen och sprid ut den, därefter häller du äggstanningen över och täcker alltihopa med ett rejält täcke ost.
  6. Skjuts in i nedre delen av ugnen i ca. 30 minuter på 250grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.