Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax- och grönkålspudding

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den supernyttiga grönkålen ger både färg och en touch av jul i denna laxpudding. Den är också god som ensamrätt någon annan kväll, utanför julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka grönkålen fint. Ansa och skiva löken fint. Förväll lök och grönkål i lättsaltat kokande vatten i en ½ minut. Låt rinna av väl. Skiva potatisen.
  3. Varva potatis, rimmad lax och grönkåls- och lökblandningen med kryddor i en smord ugnsform. Avsluta med potatis. Häll grädden över, så att den täcker potatisen. Strö över riven ost.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter, tills puddingen har fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.