Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax- och löjromstårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-12 portioner
Skriv ut

En favorit som snabbt blir standard när det ska dukas buffé. 12 bitar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa brödet.
  2. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Ställ i kyl.
  3. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  4. Finhacka laxen. Blanda lax, gräslök, kvarg, crème fraiche, vitlök och peppar.
  5. Smält gelatinet på svag värme och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 4 tim.
  6. Bred över rommen och garnera med gräslök vid servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maneten 23 juli 2010

    Hej! En klar 5:a , jättegod! Enkel o göra också

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.