Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Kör mjöl och smör i matberedaren. Häll i någon msk kallt vatten. Kör tills det precis bildar en boll. Låt degen vila i kyl minst 1 tim.
  3. Kavla ut pajdegen och klä en pajform (24 cm i diameter), nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
  4. Skär laxen i ca 3x3 cm kuber. Skölj och strimla purjolöken. Blanda crème fraiche med mjölk, ägg, ost, salt och nymalen peppar.
  5. Vänd ner lax, purjolök och dill och fyll det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Servera med en blandad sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • tina85 21 februari 2009

    Mums, jättegod och lättlagad paj!

  • 81sara 5 mars 2009

    Riktigt god paj!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.