Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax och räkbakelse

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En festlig men ändå lättlagad förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fyra centimeterbreda remsor av laxen och spara till garneringen. Tag också undan fyra räkor till garneringen.
  2. Hacka resterande lax och räkor fint och blanda med majonnäs, lätt créme fraiche och dill. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tag med ett glas ut åtta rundlar från brödskivorna. Smöra dem lätt, och fördela laxröran på varje rundel. Lägg dem på varandra två och två, och tryck till lätt. Rulla laxremsorna till fina rosor och sätt en på varje bakelse, stick en räka i rosen. Lägg varje bakelse på en bädd av isbergssallad och ringla lite dillolja runt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.