Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax och räkgryta

(34 kommentarer)  
Lax och räkgryta Lax och räkgryta Lax och räkgryta Lax och räkgryta
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

God laxpanna som gjordes en söndageftermiddag. Nyttig som vanligt också

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma. Häll i fraichén och räkorna och värm upp. Kydda efter behag.
  2. servera med exempelvis Bulgur och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (34)

  • styvan 28 december 2007

    Den här laxrätten är verkligen supergod och dessutom enkel och kalorifattig...mums.... mvh/Yvonne

  • Mae288 10 mars 2008

    Denna blev supergod. Lättlagat var det också.

  • Hist 22 mars 2008

    Jag och tjejen mumsa i oss detta och vi tyckte det var jättegott, den här rätten blir det fler gånger :)

  • marwis 5 maj 2008

    Kan bara hålla med er andra! Det godaste jag ätit på länge!!

  • corvette 4 juni 2008

    jättegott och lätt att göra.och dessutom nyttig. mer krav än så har man inte

  • Angel-61 4 augusti 2008

    Detta var det godaste jag ätit i fiskväg. Dessutom var den enkel att tillaga, nyttig, kalorifattig och hela familjen tyckte om den. Jag kommer helt klart att tillaga den igen.

  • islgu 19 januari 2009

    Kanongott och väldigt snabblagat!!!

  • d99bjbe 1 februari 2009

    Det här var kanongott! Saknade någon krydda så jag körde i oregano. Ruccolasallad som sallad kan också rekommenderas!

  • d99bjbe 1 februari 2009

    Glömde att säga att vi använde risonipasta till detta. Vad a

  • d99bjbe 1 februari 2009

    Vad har ni andra haft till?

  • bjuranna 9 februari 2009

    Wow!!! Vad gott det blev!! Jag kryddade med citronpeppar och serverade med kokt potatis och sallad med sockerärter. Detta kommer jag definitivt att göra igen!!

  • folierad 13 februari 2009

    Mumsigt och enkelt! Tyckte också det var för lite "bett" i den så jag strödde i både citronpeppar och cayennepeppar. Åsså int nå minifraich då det finns riktig grädde!! Ska göra den snart igen!!

  • mpb1977 16 februari 2009

    Jättegod rätt! Vi hade dock en del dill i eftersom vi tyckte att den annars blev lite blek. Pasta till var kanon!

  • __maria__84 7 maj 2009

    Den var riktigt god: Jag använde citronpeppar som har rekommenderas och det blev bra !! :)

  • majamia 9 juni 2009

    Smakade gott! men det behövdes mycket extrakrydda och vi körde citronpeppar och lite buljong. Vi hade couscos, tomat och löksallad och blandsallad till.

  • majamia 9 juni 2009

    glömde säga att istället för mini fraich tog jag milda mat extralätt 4% och det gick bra.

  • LidqvistH 4 augusti 2009

    Lättlagat och mycket bra. Kan inte bli bättre. Topp betyg från mig.

  • Afrodite001 10 augusti 2009

    Denna rätt var riktigt god! Nästa gång ska jag prova med t ex dill, grädde och annat gott. Jag hade i fiskbuljong samt citron. Tyvärr kunde inte min sambo äta rätten då han tyckte det smakade för mycket fisk. Lax har han inte riktigt lärt sig att gilla. Men som tur är så får jag lov att prova lite fiskrätter då och då =)

  • Dansmyran 23 augusti 2009

    Mmmmm. Jättegott. La till en fiskbuljongtärning och lite citronpeppar så det blev lite mer smak :) Snabbt, enkelt o gott. Precis som det ska vara.

  • anmawa 18 september 2009

    En mycket god rätt men även jag la till citronpeppar och så använde vi fetare cremefreche. Det var väldigt gott med bulgur till. Som lite extralyx kan jag tänka mig pressad potatis.

  • piigilin 19 januari 2010

    Jätte god rätt. Jag gjorde om den lite. Tok i zuccini o broccolimix, kryddade med svartpeppar, citronpeppar o vitlökspeppar. Gräddfil istället för creme fraich. Hade i lite riven ost o en skvätt mjukost. Man kan rensa kylskåpet o ha i små klickar av lite vardera saker.

  • Disen 5 maj 2010

    Mycket gott och lättlagat. Jag tog den feta creme fraichén istället och citronpeppar. Kommer absolut att laga grytan igen. Tack för receptet.

  • Mialova 10 november 2010

    Jag hade ingen broccoli hemma. Tog lite purjolök och även riven västerbottensost. MUMS!

  • flabban 3 januari 2011

    En mycket god laxrätt. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

  • Kidde70 14 april 2011

    Det blev en jättegod gryta. Jag hade inte viktväktarnas minifraiche men jag gjorde en fisksås istället och det blev inte så dumt. Även jag kryddade med Citronpeppar. Tack för ett enkelt och trevligt resept. Till grytan tog jag kokta potatisar.

  • frokeneva 10 maj 2011

    Gott!

  • grantosomt 17 november 2011

    Jag skall prova, ser ljuvligt god ut!

  • Lotta1961 17 november 2011

    Klar femma sa mina söner, det godaste du lagat på länge sa min äldsta. Jag satt också riktig creme frache och röd lök som var det enda jag hade hemma. Jag kryddade ganska rejält med kryddan"seafood&fish"

  • kig 25 november 2011

    Jisses vad gott detta var. Stort tack för jag fick ta del av detta goda recept.

  • kajm66 16 december 2011

    en super god gryta som hela familjen gillads fler gånger

  • Kickilina1 19 december 2011

    Den här grytan va superduper god. Jag som då äter LCHF tog istället den feta cremé fraichen. Nästa gång ska jag testa med Seafoodkryddan som tidigare nämnts.

  • katbeghan 27 februari 2012

    Denna rätt var kvällens middag. Gick hem hos hela familjen. Då jag inte hade bulgur hemma, blev det potatis till istället. Och broccolin hade blivit möglig, så det blev en salig blandning av vas som fanns av grönsaker i frysen. Ärter, majs, vattenkastanje, morötter, broccoli, blomkål, osv. Mycket gott. Vårt betyg blir en 4. Kommer att göras flera gånger. Plus att den var snabblagad och lätt att göra. Det som tog tid var potatisen att koka :-)

  • fina21 19 april 2012

    Hej! Jag önskar att där fanns beskrivit hur mycket kryddor o salt du använder. Typ 1 tsk av det etc. mvh Kristina

  • madvis 13 september 2012

    Det här tyckte alla här hemma var jättegott! Vi lade till citronpeppar och en fiskbuljong, kändes som ett måste eftersom den annars blev så tam i smaken. Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.