Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax- och räkpaté

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Lax- och räkpaté

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Dela laxen i bitar och blanda i matberedare med räkorna. Kör till en färs och tillsätt äggen ett i taget. Strö över potatismjöl och kör ett varv till. Häll i grädden och mixa till en slät färs. Vänd ner kungslaxrommen och smaka av med salt och peppar. Smörj och ev bröa en avlång brödform, rymd 1½ liter. Fördela färsen, släta till och täck med folie. Grädda i nedre delen av ugnen i 1½ timme. Låt svalna. Stjälp upp och skär i skivor. Lägg dem lite omlott på ett fat med salladsbädd. Garnera med räkor och kungslaxrom.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.