Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax- och rispudding

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den här puddingen är ett försök att härma något som mamma lagade och som blev minst lika god. Lätt dessutom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset i saltat vatten tills vattnet nästan kokat bort. Häll då på mjölken, lite i taget och låt den koka in.
  2. Koka under tiden laxen i vinet tills den är genomkokt. Lägg på sparrisen eller broccolin de sista minuterna.
  3. När fisken är kokt, häll spadet i riset och låt även det koka in. Riset ska vara ganska tjockt.
  4. Bryt upp fisken i småbitar och blanda den med ris, ägg, dragon och grädde. Rör om tills allt är väl blandat.
  5. Häll i en smord, ugnsfast form och grädda i 30 minuter i 225˚.
  6. Servera med smält smör – absolut inte margarin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.