Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax- och romtårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Denna mattårta blev en höjdare redan första gången! Helt utan majonnäs eller gelatin där creme fraiche smaksatt med fransk senap och lite dragon användes istället. Gör den gärna dagen innan så smakerna hinner sätta sig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och skär brödet i bitar. Mixa brödet i matberedare eller med stavmixer. Tillsätt det smälta smöret under mixningen. Tryck ut blandningen på botten i en plastfolieklädd form, ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen i cirka 2 timmar.
  2. Fyllning: Skär den kallrökta laxen i mindre bitar. Ta bort ev skinn från den varmrökta laxen och mosa den med en gaffel. Rör ihop båda laxsorterna med dill, rom, creme fraiche, peppar och smaka av med fransk senap och lite smulad dragon.
  3. Lyft upp brödbottnen, ta bort plastfolien och lägg den på ett fat. Bred ut fyllningen och ställ i kylen fram till servering. Garnera strax innan med finhackad rödlök och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.