Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax- och skaldjursrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smal lycka till påsk. 453 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Htta upp oljan i en vid panna och fräs curry och pressade vitlöksklyftor någon minut. Tillsätt riset och låt det fräsa med någon minut. Häll i buljong och vin och sjud under lock i 35 minuter tills riset mjuknat. späd eventuellt med mer buljong.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxen i tärningar och lägg tillsammans med pilgrimsmusslorna i en ugnsfast form som penslats med lite olja. Ugnsbaka i 10 mintuer tills de är genomstekta. Krydda.
  3. Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen, skiva löken. Lägg ner sparris, lök, ärter i riset och låt dem mjukna i riset. Rör till sist ner räkor, lax, musslor och spenat. Låt det hela bli genomvarmt. Späd eventuellt med lite grönsaksbuljong. Krydda. Garnera med vattenkrasse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.