En laxgratäng med några favoritingredienser; laxfilé, rökt lax, sparris och parmesan. Kommer från en Allers-tidning för flera år sedan.
Använd färska ingredienser - annars blir den inte lika god.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Bryt sparrisen för att få bort den hårda nedre delen. Dela resterande bitar och förväll i 2 minuter i lättsaltat vatten. Spola i kallt vatten, ta upp och lägg i botten på en ugnsfast form.
- Skär den rökta laxen (utan skinn) i sockerbitsstora tärningar och lägg ovanpå sparrisen.
- Lägg därefter på laxfilén. Krydda med salt och lime- eller citronpeppar.
- Blanda grädde, parmesanost, gräslök och senap i en skål och häll det över fisken.
- Grädda i ugn 20-25 minuter, beroende på tjocklek på laxfilén.
- Servera med pressad potatis och en fräsch sallad.
Publicerat den
31 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott och enkelt att göra. Tack för ett gott recept
En riktig höjdare. Gjorde några anpassningar till innehållet i kylskåpet och LCHF-krav. Jag tog vanlig peppar + saften från en halv ekologisk citron i stället för citronpeppar, använde smetana (42% fett) i stället för mellangrädde och en bit kallrökt lax, förmodligen mer än 100 gram. Det blev supergott. Jag ska göra en ny kategori i min kokbok som jag kallar "riktiga höjdare", dessa pangrecept försvinner annars i mängden, eftersom jag sparar ganska många recept. Tack för ett bra recept.
Glömde skriva att jag också blandade i ca 1 dl hollandaissås som blev kvar efter sprrisfrossa tidigare i veckan.
Detta var verkligen jättegott! Det lär lagas många gånger.