Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax och spenatknyten

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Mättande och riktigt. En roligare variant av både lax och spenat.

Ingredienser

Instruktioner

Tina spenaten. Lägg lasagneplattorna i formen och häll på rikligt med kokande vatten. Lämna att mjukna. Hacka löken ganska fint. Stek i oljan i stekpanna tills löken blir genomskinig och mjuk. Tillsätt gurkmeja och låt det fräsa med en minut. Tillsätt ingefäran, pepparn och sparsamt med salt. Krama överflödigt vatten ur spenaten. Lägg i pannan och blanda allt omsorgsfullt. Stek i 5-10 minuter. Häll av vattnet från lasagneplattorna. Låt tre stycken täcka botten av formen. Sprid spenatröran ovanpå. Salta på laxbitarna och lägg dom ovanpå. Täck med dom kvarvarande lasagneplattorna. Täck formen med aluminiumfolie (detta för att inte lasagnen ska torka). Sätt i ugnen, 200 grader 25-30 minuter. Ett halvtorrt vitt blir fint till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.