Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax och spenatpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Paj är bra mat när man har rester och lätt att frysa in portionsvis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i matberedare. Kavla ut degen till en rund platta och tryck ut den i en pajform (ca 26 cm i diameter).
  2. Skär bort eventuella grova stjälkar på den färska spenaten. Skär den i grova strimlor och förväll i kokande vatten 1-3 minuter, den kortare tiden för späd spenat. Låt rinna av. Eller tina och krama ur vätskan på den djupfrysta.
  3. Varva spenat, lax och gräslök på pajdegen. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och kryddor och häll över.
  4. Grädda i ugnen på nedersta falsen 30-35 minuter. Servera med en blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.