Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

God paella utan kyckling och skaldjur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd helst en wok, en vid kastrull eller en gryta. Hacka lök och vitlök, skär moroten i strimlor. Stek löken och moroten på låg värme i oljan, när löken blivit genomskinlig tillsätts riset som skall bli glansigt. Häll i vatten, buljongtärningar, krossad tomat, tomatpuré och saffran. Koka upp under omrörning, sätt på lock och låt koka sakta i 15 minuter. Rör då och då. Skär laxen i kuber om 2 x 2 cm. Lägg i laxen, de frysta ärtorna, vinet och salt och peppar. Låt koka ytterligare 5-7 minuter. Smaka av med lite citronsaft.
  2. Servera lax-paellan riktigt varm med citron klyftor och en bit bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Emelei 2 september 2011

    Gjorde en egen variant då jag inte hittade någon bra lax i butiken och glömde köpa saffran. Använde torsk istället för lax och det hela gjorde sig bra även utan saffran. Detta recept kommer garanterat att användas igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.