Bjud denna rätt tillsammans med kokt potatis eller pasta och ett gott vin till.
Instruktioner
- Kärna ur paprikorna och skär dem och squashen i centimeter stora bitar. Ansa och skär purjolöken i tjocka slantar. Skala och finhacka vitlöken.
Lägg alla grönsakerna i en eldfast form. Ringla över oljan. Strö över salt, rosmarin och timjan. Tilsätt vattnet och rör om.
Stek mitt i ugnen 225 º ca 12-15 minuter.
Ta ut formen och lägg laxfiléerna ovanpå. Salta och peppra. Ställ tillbaka formen och stek laxen mitt i ugnen ca 15 minuter.
Grov hacka rucolan och lägg den i en mixer eller matberedare tillsammans med basilikablad, krossad vitlök, permesan och pinjenötter.
- Finfördela allt. Tillsätt oljan, lite i taget under fortsatt kraftig omrörning. Smaka av med salt och pressad citronsaft.
Toppa laxfiléerna med peston och bjud resten till.
Publicerat den
15 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar