Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax Provence

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud denna rätt tillsammans med kokt potatis eller pasta och ett gott vin till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur paprikorna och skär dem och squashen i centimeter stora bitar. Ansa och skär purjolöken i tjocka slantar. Skala och finhacka vitlöken. Lägg alla grönsakerna i en eldfast form. Ringla över oljan. Strö över salt, rosmarin och timjan. Tilsätt vattnet och rör om. Stek mitt i ugnen 225 º ca 12-15 minuter. Ta ut formen och lägg laxfiléerna ovanpå. Salta och peppra. Ställ tillbaka formen och stek laxen mitt i ugnen ca 15 minuter. Grov hacka rucolan och lägg den i en mixer eller matberedare tillsammans med basilikablad, krossad vitlök, permesan och pinjenötter.
  2. Finfördela allt. Tillsätt oljan, lite i taget under fortsatt kraftig omrörning. Smaka av med salt och pressad citronsaft. Toppa laxfiléerna med peston och bjud resten till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.