En förrätt som kan stå klar i kylen och bara garneras strax innan den ska avnjutas
Instruktioner
- Lägg en stor skiva lax eller två mindre i en liten skål eller kopp.
Låt de hänga över kanten.
- Skala avokadorna och ta bort kärnan.
Skär dem i små kuber.
Skala räkorna och skär dem i mindre bitar.
- Rör samman avokado, räkor, crème fraiche, ishavsrom och pressad citronsaft.
Smaka av med salt.
- Fyll laxskålarna med räk- och avokadoröran.
Vik laxsidorna över röran så att det blir paket.
Täck paketet med plastfolie och låt dem stå i kylen tills de ska serveras.
- Skala räkorna till salladen. Tärna gurkan fint.
Skala och tärna löken fint.
Dela sallaten i mindre bitar. Blanda samman allt.
- Rör samman matoljan till såsen med honungen.
Smaka av med pressad citron.
- Stjälp upp laxpaketen på portionstallrikar och toppa dem med räksalladen.
Ringla över vinägrettesåsen.
- Bjud gärna rostat bröd till.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
1 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde succé på Påskbuffén!
Gjorde denna till nyår, blev mycket gott och uppskattat.
Åh så gott det blev! Fyra glada tjejer är rörande överens om en solklar femma i betyg.
Detta vann omröstningen i vad vi ska ha för förrätt till nyår. Alla tyckte det var gott. Ett undantag var ett av barnen som inte gillade den kallrökta laxen. Det får bli salladsblad där istället :-)