Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ljuvligt god bjudrätt som smälter i munnen Servera den gära tillsammans med mitt recept på hummersås med stenbitsrom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en ugnsform. Lägg laxsidan med skinnsidan nedåt.
  2. Gnid in den i flytande citron.Salta och peppra (ganska mycket). Bred crème fraiche över, ca 5 mm.Strö klippt dill över. Grädda ca 25-30 minuter.
  3. Serveras med potatis eller ris.En god romsås till och härlig sallad. Lycka till! Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • evamarie75 20 april 2008

    Mmmmm det här var super gott!! Även barnen var förtjusta.

  • ros 30 juni 2008

    Den är enkel och väldigt god.

  • morotsmonstret 28 juli 2008

    Instämmer med föregående talare. Detta blir en väldigt saftig fisk. Har även använt philadelphiaost det blir också mycket bra ! Prova gärna med min kalla fisksås till och färskpotatis med dill.......Super

  • ca70 10 augusti 2008

    Att nåt så enkelt kan vara så gott. Tack för receptet!

  • epi 10 mars 2009

    Vi gjorde på 4 laxfileer.Tog en citron färsk och pressa över. Vi la över 3 dl cremfraich. servera med klyftpotatis. Mycket gott och enkelt recept. Tack

  • maggiebell 25 mars 2009

    Mycket gott, enkelt att göra. Dessutom skönt att när laxen är ugnen så har man tid att plocka undan i köket, det lilla man behöver. Gjorde creme fraichesåsen med stenbitsrom till, smakade ypperligt!

  • Kicki8 4 april 2009

    Mycket god lax,hela familjen tyckte det var gott.

  • Mison 18 april 2009

    Tackar för receptet! Familjen tyckte mycket om laxen. Den blev väldigt saftig och god :)

  • Systeryster1 22 januari 2011

    Det var enkel gott och smakade mums..:)

  • soccermum 18 augusti 2011

    femma! Tack för enkelt och snabbt samt mkt gott recept :)

  • christincarlsson 19 november 2012

    Safigt och gott :))

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.