- Serverar: 8 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Laga läckert, lätt och festligt i muffinsplåt. Servera vackert med rom och lime till hummersåsen med sting. En riktig gourmeträtt!
Instruktioner
- Mixa fiskköttet med dillen i en matberedare. Tillsätt smör och salt. Vispa mjöl, ägg, grädde, mjölk, kajenn och tomatpuré. Rör ner äggblandningen i fiskfärsen. Blanda väl.
- Fördela färsen i ett smort och bröat muffinsbleck. Ställ in på nedersta falsen i 200 grader ca 20 min till 70 innertemperatur. Kolla med en köttermometer.
- Låt fiskbakelserna kallna och ta ut dem ur formarna. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Vispa ihop låt skjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar.
- Garnera laxbakelserna med räkor, lime, rom och dill.
- Servera laxbakelserna med ris, hummersås och sallad.
- Går att frysa värm dem 150 grader i 15 minuter
Publicerat den
28 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej ! Roligt att du sparat min Pepparsås i din kobok. Den är suuupergod !!!!!!! Jag hittade detta läckra recept (laxbakelse) bland dina recept. Detta kall jag absolut testa. Återkommer när jag testat det. /sussi