Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxbakelse med lyxig hummersås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Laga läckert, lätt och festligt i muffinsplåt. Servera vackert med rom och lime till hummersåsen med sting. En riktig gourmeträtt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa fiskköttet med dillen i en matberedare. Tillsätt smör och salt. Vispa mjöl, ägg, grädde, mjölk, kajenn och tomatpuré. Rör ner äggblandningen i fiskfärsen. Blanda väl.
  2. Fördela färsen i ett smort och bröat muffinsbleck. Ställ in på nedersta falsen i 200 grader ca 20 min till 70 innertemperatur. Kolla med en köttermometer.
  3. Låt fiskbakelserna kallna och ta ut dem ur formarna. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Vispa ihop låt skjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Garnera laxbakelserna med räkor, lime, rom och dill.
  5. Servera laxbakelserna med ris, hummersås och sallad.
  6. Går att frysa värm dem 150 grader i 15 minuter

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • 7201 12 augusti 2010

    Hej ! Roligt att du sparat min Pepparsås i din kobok. Den är suuupergod !!!!!!! Jag hittade detta läckra recept (laxbakelse) bland dina recept. Detta kall jag absolut testa. Återkommer när jag testat det. /sussi

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.