- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Smaka dig fram med kajennpepparn i salsan och tillsätt eventuellt lite mer om du önskar en mer kryddstark sås.
Instruktioner
- Skär laxfilé i 1 cm stora tärningar. Blanda laxen med kajennpeppar, salt, rivet limeskal, potatismjöl och matyoghurt i en bunke till en färs (använd t.ex. en sked). Forma färsen till 4 stora biffar.
- Låt krossad ananas rinna av i en finmaskig sil. Finhacka rödlök och blanda med ananasen, pressad limesaft, matyoghurt och kajennpeppar i en skål.
Halvera sockerärtor på längden och skär gurkan i 1 cm stora tärningar. Hacka en ½ rödlök.
Smält smör i en stekpanna och stek laxbiffarna på medelhög värme i 2 ½ minut/sida.
- Koka couscous enligt paketets anvisningar, men tillsätt även buljong i det varma vattnet.
Blanda couscousen med sockerärtorna, gurkan och rödlöken i en skål. Klipp över gräslök och servera couscoussalladen med laxbiffarna och ananassalsan.
Publicerat den
22 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar