Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxbiffar med ananassalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Smaka dig fram med kajennpepparn i salsan och tillsätt eventuellt lite mer om du önskar en mer kryddstark sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxfilé i 1 cm stora tärningar. Blanda laxen med kajennpeppar, salt, rivet limeskal, potatismjöl och matyoghurt i en bunke till en färs (använd t.ex. en sked). Forma färsen till 4 stora biffar.
  2. Låt krossad ananas rinna av i en finmaskig sil. Finhacka rödlök och blanda med ananasen, pressad limesaft, matyoghurt och kajennpeppar i en skål. Halvera sockerärtor på längden och skär gurkan i 1 cm stora tärningar. Hacka en ½ rödlök. Smält smör i en stekpanna och stek laxbiffarna på medelhög värme i 2 ½ minut/sida.
  3. Koka couscous enligt paketets anvisningar, men tillsätt även buljong i det varma vattnet. Blanda couscousen med sockerärtorna, gurkan och rödlöken i en skål. Klipp över gräslök och servera couscoussalladen med laxbiffarna och ananassalsan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.