Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxbiffar med sesamrostad sötpotatis och wasabisås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fantastiskt gott. Passar både vardag och fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Det är hur enkelt som helst att göra egna laxbiffar. Wasabi, den japanska pepparroten, lime och purjolök ger god smak till såsen. Servera med sesamrostad sötpotatis.
  2. Laxbiffar: Hacka laxen grovt i matberedaren. Skala och finhacka löken. Blanda laxfärs, lök, salt, peppar, ägg och koriander. Forma färsen till 8 biffar. Stek biffarna i smör, cirka 4 minuter på varje sida.
  3. Sötpotatis: Sätt ugnen på 225 grader. Borsta potatisen ren och skär i klyftor. Blanda potatis, olja och sesampasta på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen tills potatisen är mjuk, cirka 20 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Krydda med salt.
  4. Wasabisås: Blanda ingredienserna och smaka av med salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.