Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxbiffar med sojasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mycket lättlagad och god rätt som ger "sushi-känsla". Rekommenderas varmt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med sojasåsen. Pressa limefrukten. Blanda limesaft, socker och sesamfrön.
  2. Skär laxen först i långa strimlor, sedan ca 1/2 cm stora tärningar. Lägg dem i en bunke. Blanda laxtärningar, ingefära, salt, potatismjöl och ägg.
  3. Värm olja i en stekpanna. Lägg i matskedsstora klickar av laxfärsen och bred ut dem något. Stek laxbiffarna på medelstark värme tills de är genomstekta.
  4. Servera med kokt ris, eller couscous, sojasås och t ex kokta sockerärtor och broccoli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.