Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxburgare med senapssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Detta gillar både barn och vuxna

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg löken i en matberedare och kör tills den är hackad. Lägg i lax och kryddor och mixa tills det är en grov smet. Blanda i ägg och grädde och kör beredaren en stund till. Smeten är ganska grov och kletig när den är färdig. Skala potatisen och lägg i en kastrull med lättsaltat vatten. Koka upp och kokas ca 15-20 minuter och häll av vattnet. Gör potatismos av potatisen. Smält smöret i en stekpanna och klicka ut laxsmeten i klickar. Tryck till lite så att de blir jämnt platta som en burgare. Stek några minuter på varje sida.
  2. Blanda crème fraiche med dijonsenap. Smaka av och blanda ev i mer senap. Testa gärna att byta ut senapen mot i lime istället. Tag då skal och saft från en lime och blanda med crème fraiche.
  3. Servera med potatismoset.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bappi 29 maj 2013

    Höftade mitt recept pga. mindre laxmängd. Satte även dit lite ströbröd. Toppengoda och full poängpott/ kram Ps Såsen gjorde jag inte denna gång

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.