Till dessa goda, saftiga laxburgare med färsk och rökt lax serveras en snabb gurkinläggning inspirerad av klassikern bostongurka.
Instruktioner
- Skär färsk och rökt lax i mindre bitar. Mixa lite slarvigt i en matberedare, det får gärna vara lite bitar kvar. Tillsätt ägget och arbeta in det. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till fyra slät burgare. Stek burgarna i olja på medelvärme ca 4 minuter per sida.
- Skala gurkan och halvera den. Gröp ur kärnorna. Skär gurkan i små tärningar. Kärna ur och tärna paprikan fint. Skala och finhacka löken. Blanda gurka, paprika, lök, senapsfrön, ättika, socker och salt.
- Halvera avokadorna och ta bort kärnorna. Gröp ur med en sked eller skär fruktköttet i skivor. Dela hamburgerbröden och rosta eller stek dem lätt. Bred majonnäs på den undre brödhalvan. Lägg på sallad och burgarna och toppa med snabb-boston och avokado.
Publicerat den
18 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar