Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxburgare med snabb boston och avokado

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till dessa goda, saftiga laxburgare med färsk och rökt lax serveras en snabb gurkinläggning inspirerad av klassikern bostongurka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär färsk och rökt lax i mindre bitar. Mixa lite slarvigt i en matberedare, det får gärna vara lite bitar kvar. Tillsätt ägget och arbeta in det. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till fyra slät burgare. Stek burgarna i olja på medelvärme ca 4 minuter per sida.
  2. Skala gurkan och halvera den. Gröp ur kärnorna. Skär gurkan i små tärningar. Kärna ur och tärna paprikan fint. Skala och finhacka löken. Blanda gurka, paprika, lök, senapsfrön, ättika, socker och salt.
  3. Halvera avokadorna och ta bort kärnorna. Gröp ur med en sked eller skär fruktköttet i skivor. Dela hamburgerbröden och rosta eller stek dem lätt. Bred majonnäs på den undre brödhalvan. Lägg på sallad och burgarna och toppa med snabb-boston och avokado.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.