Smaskens till buffébordet! Alltid en succé!
Ytterligare ett recept som ska göras dagen före servering.
Perfekt till picknicken dagen efter kalaset!
Instruktioner
- Kör kavringen i matberedare. Tillsätt det smälta smöret. Tryck ut brödmassan i en form med löstagbara kanter
- Finhacka scharlottenlöken. Kör den rökta laxen i matberedaren.
- Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten.
- Vispa grädden hårt. Blanda i créme fraiche, kesella, dill, salt, peppar och pressad citron.
Blanda därefter i lax och lök.
- Smält gelantinbladen och blanda i tillsammans med övriga ingredienser.
- Bred ut röran över kavringen. Ställ in i kylen över natten.
- Garnera med löjrom, räkor och dill
- Svårt att beräkna portioner på denna tårta! Serveras den på ett buffébord så kanske det räcker till fler än om man serverar bitar som förrätt.
Publicerat den
26 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god, den godaste laxcheesecake jag ätit!
Hur mycket citron ska det vara? Hur mycket löjrom behövs ungefär för att täcka ovansidan som på bilden?
Gjorde succé på påskbordet!
såg verkligen jätte gott ut. ska det va varm eller kallrökt lax