Små stubbar av laxfyllda crèpes är både matigt och gott på buffébordet
Instruktioner
- Blanda ägg och mjöl smidigt.
- Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Blanda i det smälta smöret.
- Rör till sist ner den finhackade purjolöken. Täck bunken med plast och låt smeten stå och svälla i en timme.
- Värm en stekpanna. Smält en klick smör och grädda fyra tunna crêpes på medelvärme. Låt dem svalna.
- Skär laxen i långa strimlor cirka 10 cm långa och 6 mm breda. Bred philadelphiaosten på crêpesen och lägg ut laxstrimlorna.
- Rulla ihop crêpesen och rulla in dem i plastfilm. Låt dem
ligga i kylen cirka en timme. Låt de inte ligga längre än 4 timmar i kylen.
- Skär varje crêpe i 6 bitar med en tandad kniv. Låt plasten sitta kvar när du skär så håller rullen ihop lättare.
- Tag bort plasten och garnera med en liten klick laxrom och lite dill.
- Lycka till!
Publicerat den
28 mars 2010
Skriv kommentar