Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxcreperulle

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Små stubbar av laxfyllda crèpes är både matigt och gott på buffébordet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ägg och mjöl smidigt.
  2. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Blanda i det smälta smöret.
  3. Rör till sist ner den finhackade purjolöken. Täck bunken med plast och låt smeten stå och svälla i en timme.
  4. Värm en stekpanna. Smält en klick smör och grädda fyra tunna crêpes på medelvärme. Låt dem svalna.
  5. Skär laxen i långa strimlor cirka 10 cm långa och 6 mm breda. Bred philadelphiaosten på crêpesen och lägg ut laxstrimlorna.
  6. Rulla ihop crêpesen och rulla in dem i plastfilm. Låt dem ligga i kylen cirka en timme. Låt de inte ligga längre än 4 timmar i kylen.
  7. Skär varje crêpe i 6 bitar med en tandad kniv. Låt plasten sitta kvar när du skär så håller rullen ihop lättare.
  8. Tag bort plasten och garnera med en liten klick laxrom och lite dill.
  9. Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.