Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxfärserad rödtunga i vitvinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mycket god fiskrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och dela fiskfiléerna på längden. Lägg lax i en matberedare och finfördela den. Tillsätt salt, peppar,ägg och späd med grädde. Kör i matberedaren tills färsen är slät. Blanda vitt vin, schalottenlök, fiskfond och grädde i en trktörpanna och låt koka ett par minuter. lägg fiskfiléerna på en skärbräda. salta och peppra. Klicka ut färsen, ca 2 msk på varje filé. Rulla ihop filéerna fråm huvudsidan så att stjärtbiten kommer ytterst. Ställ rullarna i traktörpannan. Sjud fisken i 7-10 min under lock till fisken är vit och ogenomskinlig. Ta upp fisken och lägg den på ett fat.
  2. Smaka av såsen med kajennpeppar. red med maizena redning. Garnera fiskrullarna med räkor, löjrom och gräslök i såsen. Servera med pressad potatis och nykokta sockerärtor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.