Njut av en härlig flundra med underbar sås på GI-vis.
Instruktioner
- Hacka laxköttet ytterst fint eller kör i matberedare alt mixer. Lägg över i en bunke. Vispa upp ägget.
Blanda lax, ägg, lök, dill och grädde. Krydda färsen med salt och malen vitpeppar.
Ställ kallt.
- Lägg flundrafiléerna med den vita sidan nedåt på en skärbräda. Fördela färsen på filéerna, rulla ihop och fäst med tandpetare.
- Häll vin och buljong i en kastrull. Lägg i dillstjälkarna och koka upp. Lägg försiktigt ner fiskrullarna och koka upp igen.
Sänk värmen och sjud i ca 10 minuter eller tills fisken är genomkokt. Innertemperatur 60 grader.
- Ta upp fisken, lägg den på ett serveringsfat och håll varm.
Sila buljongen i en kastrull, häll i grädden och koka upp.
Låt sjuda tills såsen tjocknat något.
Häll ev ner buljongen och runnit av fisken.
Rör ner resten av dillen och häll såsen över fisken.
- Servera med ugnsrostade rotfrukter.
Publicerat den
3 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar