Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxfilé med citronpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Svårighetsgrad: Medel

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i skivor. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet på rivjärn och pressa ur saften.
  2. Koka potatisskivorna mjuka i lättsaltat vatten med citronsaften. Låt potatisen rinna av men spara 1 dl av kokvattnet.
  3. Låt kokvattnet koka upp och vispa i färskosten. Hacka persiljan. Blanda ner potatisen i kastrullen tillsammans med persilja och citronskal.
  4. Skär laxen i 4 portionsbitar. Stek laxen i flytande margarin ca 3 min per sida. Krydda med salt och mald vitpeppar.
  5. Servera laxen med citronpotatis och brytbönor.
  6. För alla: Byt ut färskosten mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt om du inte tål mjölk eller mjölprodukter. Stek laxen i mjölkfritt margarin eller olja.
  7. Tips! Citronpotatisen är även god till stekt kyckling eller kalkon eller till fläskkotletter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.