Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxfilé med gorgonzola och sherrysås

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Använd med fördel färsk laxfilé

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela filén i fyra bitar eller använd färdigskurna bitar. Gör ett snitt i varje bit med vass kniv och fyll med gorgonzolaost. Lägg bitarna i smord, eldfast form. Pensla med olja och salta. Grilla mitt i ugnen i 200 grader ca 10 min (något längre tillagningstid behövs om bitarna är tjocka).
  2. Sås: koka vinet med buljongtärningen tills hälften återstår. Tillsätt crème fraîche och koka ytterligare ett par minuter. Lägg i dillen.
  3. Jag brukar servera ett eget recept till:
  4. 1 pkt sockerärter 0,5 dl olivolja 0,5 dl dill lite salt, gärna havssalt
  5. Koka sockerärterna, häll av vattnet och rör ner en halv dl olivolja, dill och salt. Blanda och servera till laxen och såsen tillsammans med kokt potatis, gärna färskpotatis.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • murte 29 augusti 2008

    Jag var så otroligt skeptisk när jag först såg receptet men detta har blivit min nya favoriträtt! OFÖRSKÄMT GOTT!!!

  • camillab 22 oktober 2008

    Det här är är mitt och barnens favoritrecept! Hos oss kallas den Mormors lax eftersom det var hon som lagade det första gången.... Äter ofta såsen tillsammans med grillad snabbgravad (socker och salt) lax.

  • Receptglad 16 oktober 2015

    Riktigt GOD laxrätt, framförallt såsen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.