Använd med fördel färsk laxfilé
Instruktioner
- Dela filén i fyra bitar eller använd färdigskurna bitar. Gör ett snitt i varje bit med vass kniv och fyll med gorgonzolaost. Lägg bitarna i smord, eldfast form. Pensla med olja och salta. Grilla mitt i ugnen i 200 grader ca 10 min (något längre tillagningstid behövs om bitarna är tjocka).
- Sås: koka vinet med buljongtärningen tills hälften återstår. Tillsätt crème fraîche och koka ytterligare ett par minuter. Lägg i dillen.
- Jag brukar servera ett eget recept till:
- 1 pkt sockerärter
0,5 dl olivolja
0,5 dl dill
lite salt, gärna havssalt
- Koka sockerärterna, häll av vattnet och rör ner en halv dl olivolja, dill och salt. Blanda och servera till laxen och såsen tillsammans med kokt potatis, gärna färskpotatis.
Publicerat den
19 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag var så otroligt skeptisk när jag först såg receptet men detta har blivit min nya favoriträtt! OFÖRSKÄMT GOTT!!!
Det här är är mitt och barnens favoritrecept! Hos oss kallas den Mormors lax eftersom det var hon som lagade det första gången.... Äter ofta såsen tillsammans med grillad snabbgravad (socker och salt) lax.
Riktigt GOD laxrätt, framförallt såsen!