Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxfilé med ost- och dilltopping

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna laxen skall göras i lergryta med bl.a. potatis, vitt vin, färskost och dill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klicka i smöret i grytan. Skala och skiva potatisen i tjocka skivor och täck bottnen med potatisen.
  2. Häll på vin, vatten, fond och krydda med salt och peppar. Skiva salladslöken fint och strö över.
  3. Rör ihop dill och färskost och bred på laxen. Lägg laxen i grytan och sätt på locket. Ställ in grytan i kall ugn, sätt på ugnen på 200º och tillaga i 45 minuter.
  4. Koka sparrien mjuk i saltat vatten. Ta upp sparrisen och spara 2 dl av vattnet. Mixa sparrisen med kokvattnet.
  5. Häll tillbaks den mixde sparrisen i kastrullen och tillsätt grädden. Koka upp och smaka av med salt, peppar och pressad citron och servera till laxen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.