Enkel mat ger ofta underbara smakupplevelser, vilket denna rätt bevisar. Här tillagar vi saftig lax som ångas i ljuvlig buljong.
Instruktioner
- Se till att alla ben är borttagna från laxfiléerna. Skölj ev. fisken.
- Skär bort roten och den gröna delen från purjolöken. Skär de vita delarna i 10 cm långa bitar och dela dem på längden. Skölj purjolöksbitarna noggrant även inuti.
- Skala och hacka lök och vitlök fint. Ta av bladen från timjankvistarna.
- Lägg purjolök, gul lök, vitlök, vin och buljong i en stor stekpanna. Koka upp. Sätt ner värmen, täck över med lock och låt sjuda i 20 minuter eller tills purjolöken är mjuk. Lägg laxfiléerna ovanpå löken. Salta och peppra. Ånga filéerna i 8-10 minuter tills de är genomkokta.
Publicerat den
16 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar