Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxfiléer med lönnsirap

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Annorlunda lax

Ingredienser

Instruktioner

Tina laxen. Blanda alla igredienser, förutom laxen. Placera laxen i en plastpåse, eller en glas/plast form så att filéerna täcker botten. Häll över ungefär 2/3 av såsen. Låt stå i kylskåpet i 20 minuter. Vänd på fisken lite då och då. Värm ugnen till 200 grader. Lägg filéerna i en ugnsfast form som inte är mycket större än fiskbitarna. Häll upp kvarvarande marinad i en kopp eller liten skål. Ställ in formen i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Borsta filerna med marinad var 5:e minut. Lägg upp portionerna på tallrikar, häll över den sparade 1/3 av såsen. Servera med lättkokta sommargrönsaker. Jag har även använt detta recept med Tilapia filer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.