Spättfiléerna är fyllda med rökt lax som ger mycket smak.
En gräddig saffranssås blir pricken över i.
Instruktioner
- Lägg ut spättfiléerna på arbetsbordet. Fördela laxskivorna över dem. Rulla ihop filéerna och lägg rullarna med skarven ner i en panna.
- Skala och finhacka löken. Lägg ner den i pannan tillsammans med buljong och vin. Låt sjuda under lock ca 6-8 minuter.
- Ta upp fiskrullarna och håll dem varma. Sila buljongen och häll den i en liten kastrull. Arbeta ihop smöret med mjölet. Låt buljongen koka upp och vispa ner smörkulan.
- Tillsätt saffran och crème fraiche. Låt såsen småputtra ca 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och kajennpeppar. Lägg upp spättarullarna på serveringsfat och häll över såsen.
Garnera med rom och dill.
Publicerat den
2 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar