Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxfylld spättfilé med saffranssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spättfiléerna är fyllda med rökt lax som ger mycket smak. En gräddig saffranssås blir pricken över i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ut spättfiléerna på arbetsbordet. Fördela laxskivorna över dem. Rulla ihop filéerna och lägg rullarna med skarven ner i en panna.
  2. Skala och finhacka löken. Lägg ner den i pannan tillsammans med buljong och vin. Låt sjuda under lock ca 6-8 minuter.
  3. Ta upp fiskrullarna och håll dem varma. Sila buljongen och häll den i en liten kastrull. Arbeta ihop smöret med mjölet. Låt buljongen koka upp och vispa ner smörkulan.
  4. Tillsätt saffran och crème fraiche. Låt såsen småputtra ca 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och kajennpeppar. Lägg upp spättarullarna på serveringsfat och häll över såsen. Garnera med rom och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.