Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxgratäng med räkpestotäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jättegott!! Om man vill göra det snabbare går det ju att använda pulvermos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och skär den i bitar, så blir den snabbare klar. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll bort vattnet och mosa potatisbitarna med elvisp. Tillsätt mjölk, smör, salt och peppar. Rör ner en äggula i moset. Den ger moset fin färg och gör att moset är toppigt när det gratineras.
  2. Smörj en ugnssäker form och lägg på laxbiten med skinnsidan ner. Salta. Skala och grovhacka räkorna. Smält 50 g smör och tillsätt 1/2 dl kallt vatten. Rör ner pesto-påsens innehåll i blandningen.
  3. Rör ner räkorna också. Lägg blandningen över laxen.
  4. Spritsa eller klicka ut potatismoset runt fisken. Gratinera mitt i ugnen på 225 grader ca 25 min tills fisken är genomstekt och moset fått fin färg. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.