- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Jättegott!! Om man vill göra det snabbare går det ju att använda pulvermos.
Instruktioner
- Skala potatisen och skär den i bitar, så blir den snabbare klar. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll bort vattnet och mosa potatisbitarna med elvisp. Tillsätt mjölk, smör, salt och peppar. Rör ner en äggula i moset. Den ger moset fin färg och gör att moset är toppigt när det gratineras.
- Smörj en ugnssäker form och lägg på laxbiten med skinnsidan ner. Salta. Skala och grovhacka räkorna. Smält 50 g smör och tillsätt 1/2 dl kallt vatten. Rör ner pesto-påsens innehåll i blandningen.
- Rör ner räkorna också. Lägg blandningen över laxen.
- Spritsa eller klicka ut potatismoset runt fisken. Gratinera mitt i ugnen på 225 grader ca 25 min tills fisken är genomstekt och moset fått fin färg. Servera med sallad.
Publicerat den
10 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar