Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxgryta i jaktstugan

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det blev en succé i jaktstugan när jag serverade min laxgryta med paprika och potatismos till. Jaktlaget fick välja om de ville dricka äppelcider eller mörkt öl som båda passar bra till denna laxgryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att krossa trattkantarellerna i handen och blanda dessa med matlagningsgrädden, ställ in det i kylen och låt stå i ca 30 minuter.
  2. Stek sedan bacon ganska så hårt i en stekpanna och slå detta i en kastrull. Slå i matlagningsgrädden med kantarellerna och blanda i yoghurt, lingon, enbär och klipp ner den färska dillen i kastrullen och färgsätt med guld soya. Låt nu detta småputtra på lägsta värme på spisen.
  3. Sätt nu på ugnen på 200 grader samtidigt som du skär ner laxfilén i ca 2 cm kuber, skinnet skall bort från laxen. Lägg sedan laxen i en ugnsfast form och krydda med citronsalt och peppar.
  4. När nu ugnen kommit upp i rätt gradantal slå då över det du har i kastrullen och sätt in allt i ugnen och låt stå i 25 min.
  5. Sedan är det färdigt att serveras.
  6. Detta är nog ett av mina allra godaste recept som jag gjort. Allt tog slut och man har redan beställt det till nästa älgjakt igen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mica65 11 februari 2012

    Låter jättegott!! Men hur många personer är receptet beräknat till??

  • Goteborgaren 13 februari 2012

    Vi var 6 st å det var lagom

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.