Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxgryta med räkor och saffran

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En färgrik laxgryta som innehåller räkor, saffran, morötter, paprika. Du slänger ihop den snabbt. Perfekt efter jobbet om man har bråttom. Själv är jag inte förtjust i saffran, så det hoppar jag över, för färgens skull tar jag gurkmeja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina fryst lax så att den kan tärnas. Skiva purjolök, skala morötter och kärna ur paprika. Skär i små bitar.
  2. Fräs grönsakerna i matfettet i en låg vid kastrull på svag värme. Tillsätt saffran, tomatspad (vänta med tomaterna) samt vatten. Smula i buljongtärningen. Låt det koka upp.
  3. Lägg i laxtärningarna i grytan och låt dem sjuda ca 5 minuter. Blanda ner tomaterna och räkorna. Smaksätt med salt och peppar. Strö över dill. Servera med kokt ris.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • emi-lou 17 oktober 2008

    Tack för detta underbara recept. Just när det gäller fisk så har jag svårt att variera mig. Men så hitta jag detta receptet, helt underbart gott. TACK det kommer att göras flera gånger!

  • pemmis78 21 november 2008

    Helt grymt gott! Freestylade lite och då blev våran variant att vi använde alaska pollock av budgetskäl, hade ingen fiskbuljongtärning och använde vanlig lök istället för purjo eftersom purjon var slut i affären. Glömde också köpa dill, så hade i persilja istället.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.