Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxgryta med saffran

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Sätt guldkant på laxen. Supergod laxgryta med mustig krydda både värmer och doftar underbart en klar höstkväll, dessutom blir middagen klar på ett kick!

Ingredienser

Instruktioner

Dela laxen i bitar.Skär bort skinnet om det finns kvar. Skala morötterna och skär dem i slantar eller i smala stavar. Ansa purjolöken och skiva den tunt eller fint på längden. Fräs grönsakerna lite lätt i en klick smör i en kastrull.Tillsätt saffranet,grädden,vinet, buljongen och dragonkvistarna.Låt koka i ca 10 minuter.Smaka av med salt och peppar. Lägg i laxbitarna och låt koka upp på svag värme. Ta kastrullen från värmen och lägg på locket.Låt stå och dra i ca 10 min. Servera laxgrytan med kokt potatis eller ris. Garnera gärna med lite dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.