Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxgryta med spenat och apelsinkräm

(2 kommentarer)  
Laxgryta med spenat och apelsinkräm Laxgryta med spenat och apelsinkräm
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

God gryta och supersmarrig apelsinkräm, suveränt tillsammans! Ett eller två glas Sanctuary Pinot Gris (nr 6240) från Nya Zeeland för 99:- rekommenderas varmt till denna rätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Apelsinkräm: Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av det gula skalet på rivjärn. Blanda det rivna apelsinskalet med kvarg, vinäger och socker. Smaka av med salt.
  2. Skär laxen i kuber, ca 1,5 x 1,5 cm. Krydda laxkuberna med salt och peppar. Koka upp buljongen med saffran i en gryta. Lägg i laxen och sjud under lock 3-4 minuter. Blanda i spenaten. Pressa saften ur apelsinen och häll i grytan. Servera laxgrytan med apelsinkräm och ris.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nibarius 27 juli 2009

    Laxen var mycket god men jag var inte så förtjust i apelsinkrämen. Den hade kanske passat bättre med potatis än med ris. Färskpotatis och smörsås hade nog också passat riktigt bra istället för ris och apelsinkräm.

  • monicadanell 4 september 2010

    Det här var inte ätbart kunde inte äta upp var inte gott med appelsinkräm mvh monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.