Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Säkert en ny favoritjansson. Både bland stora och små!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och strimla potatisen. Strimla purjolöken.
  3. Grovhacka laxen.
  4. Fräs purjolöken mjuk i smör i en stekpanna.
  5. Blanda potatis, purjolök, lax, salt och dill i en smord, stor ugnssäker form eller i två mindre. Häll på grädden och strö över ströbröd. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kallna. Frys in.
  6. Tina i kylen. Häll på 2 dl mjölk och värm i ugnen vid 200° ca 15 min.
  7. Tips! Janssonälskare? Variera med rökt lax, rivet citronskal och persilja.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.