Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxlåda med surströmming

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vackert guldgul gratäng med en lätt sälta och fin kryddning av surströmmingen. Passar den inbitne surströmmingsälskaren lika bra som rena nybörjaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i tunna skivor, bre ut hälften i en ugnssäker form, krydda med ½ tsk salt. Skär laxen i ½-1 cm tunna skivor och lägg dem ovanpå potatisen. Låt surströmmingen rinna av. Dela surströmmingsfiléerna och fördela över laxen.
  2. Krossa pepparkornen och strö över, ringla över sirap och lägg på resten av potatisen. Krydda med 2 krm salt. Blanda mjölk och grädde och häll över. Täck formen med aluminiumfolie eller smörpapper. ställ in i ugnen ca 25 minuter.
  3. Ta ut formen, strö över ströbröd och klicka över smör, grädda ytterligare ca 25 minuter, utan aluminiumfolie tills potatisen känns mjuk. Servera med tomatsallad och hårt tunnbröd med ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.