Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Värm mjölken. (Då är det mindre risk för klimpar i såsen)
Gör en redning av smöret och mjölet.
Späd försiktigt med mjölken. Koka upp och låt såsen småkoka under omrörning några minuter och sedan stå på sparlåga i ca 20 minuter så att glutenet sväller.
Krama ur vätskan ur spenaten. Torka av laxbitarna.
Lägg 4 lasagneplattor i en form och en laxbit på varje. Salta och peppra. Placera spenaten ovanpå, salta och peppra. Balansera de resterande plattorna på spenaten.
Avsluta såsen genom att skrapa ner lite muskot, ta kastrullen av värmen och veva ner osten i såsen. Den behöver inte smälta helt och hållet, det gör den i ugnen. Häll såsen över plattorna och ställ in i ugnen.
Kolla efter 20 minuter. Kan ta 30 min. Om såsen bränns vid, lägg över en bit aluminiumfolie.
tack!! det låter gott . lasange får det bli på söndag