Hoppa över köttfärsen och laga istället lasagne på lax, Sveriges populäraste fisk. Servera med en fräsch sallad, kanske ett glas svalkande vitt vin och njut av de italienska smakerna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Finhacka purjolöken. Skär den skivade rökta laxen i mindre bitar och den hela laxbiten i tunna skivor.
- Sås:
Rör ut majsstärkelsen i en kopp med lite vatten.
Koka upp vin, buljongtärning, finhackad lök och gräddmjölk i en kastrull och låt koka ca 5 minuter.
Red såsen med majsstärkelsen och blanda ner riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
- Koka upp vatten i en kastrull. Snitta tomaterna lite i toppen och lägg ner dem i det kokande vattnet. Låt dem ligga så i ca 2 minuter. Ta upp tomaterna och spola dem i kallt vatten. Dra av skinnet, skär i klyftor och skär sedan bort kärnhuset. Skär tomatköttet i mindre tärningar.
- Rosta försiktigt pinjenötterna i en medelvarm och torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Passa noga!
Låt spenaten mjukna på svag värme i lite olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
- Varva alla ingredienser i en smord ugnsform. Börja och avsluta med sås. Gratinera lasagnen mitt i ugnen ca 40 minuter. Servera med en blandad grönsallad.
Publicerat den
13 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar