Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxlasagne med paprikasås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här får du prova på ett nytt sätt att laga lasagne. Vad sägs om en fyllning som består av lax, sparris och en underbar paprikasås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Ansa och hacka paprikorna och löken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs lök och paprika i 2-3 minuter. Skala och pressa ner vitlöksklyftan och häll på vattnet. Låt sjuda ihop ca 15 minuter. Krydda med salt och smula ner rosépepparn. Mixa såsen i en matberedare eller mixer tills den är jämn och slät.
  2. Koka upp saltat vatten och lägg i lasagneplattorna. Koka plattorna tills de är precis mjuka, ca 7 minuter. Om sparrisen är färsk så koka den i lättsaltat vatten tills den börjar mjukna.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Tärna laxfilén. Riv över apelsinskalet och pressa över apelsinsaften. Krydda med salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek laxen på medelstark värme under omrörning i 5 minuter.
  4. Varva lasagneplattorna med lax, sparris och sås i en smord ugnsfast form. Strö över osten och gratinera i ugnen i 5 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lindvallen 14 augusti 2010

    Hur mycket Rosépeppar ska det vara? Mvh.

  • Lindvallen 19 augusti 2010

    Lax-lasagnen var supergod. Hela familjen gillade den. Tack för receptet / Malin.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.