Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxlasagne med räkor och grönsaker

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laga lasagne av lax och räkor som omväxling till köttfärssåsen. Även barn brukar gilla den här milda, goda smaken. Receptet går utmärkt att dubblera. En krispig sallad smakar bra till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tomatsås: Skala vitlöksklyftorna.
  2. Koka upp de krossade tomaterna och tomatpurén. Krydda med salt, peppar och socker. Pressa ner vitlöken. Låt puttra i 10 minuter.
  3. Vitvinssås: Skala och hacka schalottenlökarna fint. Fräs den i smör och låt mjölet fräsa med. Tillsätt dragonörten. Spä med grädde och vin och låt såsen sjuda i 5-10 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Värm ugnen till 175°.
  5. Skala räkorna och hacka dem grovt. Skär laxen i strimlor. Skala och skiva löken. Skär paprikan i strimlor. Skiva tomaterna.
  6. Bottna en avlång brödform med en lasagneplatta. Lägg i 1/3 av lax och räkor, tomatsås och pesto. Strö över 1/3 av lök, paprika och tomat. Varva likadant i ytterligare två lager. Avsluta med en lasagneplatta, vitvinssås och riven ost.
  7. Gratinera lasagnen i ca 40 minuter eller tills den är mjuk rakt igenom och har fått fin färg.
  8. Tips! Byt ut lasagneplattorna mot gröna plattor och den färska laxen mot rökt. minska i så fall saltmängden i vitvinssåsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • rolfwa 2 november 2011

    Tack för receptet det blev supergott Rolfwa

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.